Ο Δημήτριος Στρατάκης είναι Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της βιομηχανίας τροφίμων UNISMACK ABEE που δραστηριοποιείται από το 2008 στην παραγωγή καινοτόμων σνακ χωρίς γλουτενη, τα οποία προωθούνται στις διεθνείς αγορές με την μάρκα ‘Wellaby’s – Snacking to smile about!’. Σήμερα η εταιρία είναι 100% εξαγωγική με κύριες αγορές τις ΗΠΑ, Αυστραλία και Αγγλία ενώ τα επώνυμα προϊόντα Wellaby’s έχουν τοποθετηθεί σε μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού όπως COSTCO (US), Wholefoods (US), Sainsbury’s (UK), Coles (AU), κ.α.
Ο Δημήτριος Στρατάκης διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους MBΑ από το Πανεπιστήμιο INSEAD, (Γαλλία/Σιγκαπούρη) και M.Sc. International Finance & Banking από το CASS Business School, (Λονδίνο).
Ξεκίνησε την επαγγελματική δράση ως Finance Project Manager στο Δ.Ο.Λ. ενώ από πολύ μικρή ηλικία εργάστηκε και συμμετείχε ενεργά στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής αρτοπαρασκευασμάτων ‘CIBUS ABEE’ η οποία το 2001 συγχωνεύθηκε με την ‘ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΑΒΕΕ’. Από το 2001 έως το 2007 αποτέλεσε μέλος της διοικητικής ομάδας της CIBUS που παράμεινε ανεξάρτητος επιχειρηματικός τομέας της ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΑΒΕΕ στη βόρεια Ελλάδα.
Κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, είναι μέλος του Δ.Σ. της ΜΚΟ ΧΑΝΘ. Συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και τη θετική σκέψη.
H Wellaby’s χρονολογείται από το 2008 και έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της ως ένα δυναμικά αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό σχήμα, με αποκλειστική δράση στις αγορές του εξωτερικού. Βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Wellaby’s είναι η ιδιαίτερη προσέγγιση στην έρευνα, σχεδιασμό, ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων προϊόντων σνακς. Πώς καταφέραμε να τοποθετήσουμε ένα σνακ ελληνικής παραγωγής στις πιο απαιτητικές αγορές;