Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018

Είσοδος Χρήστη

Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Sales manager καταναλωτικών προϊόντων, Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος
Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Εργάζεται στους Μύλους Αγίου Γεωργίου από τον Δεκέμβριο 2010 και μετά, αρχικά ως Field Sales Manager και πλέον ως Sales manager καταναλωτικών προϊόντων. Διαθέτει 20ετή εμπειρία στον χώρο των FMCG έχοντας εργαστεί στο παρελθόν για πολυεθνικές εταιρείες όπως η Pepsico 10 έτη και η GlaxoSmithKline 3 έτη, περνώντας από όλες τις θέσεις των τμημάτων πωλήσεων (Merch – Επιθεωρητής πωλήσεων – Key Account Manager – Sales Manager).

Είναι απόφοιτος της σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών - Μηχανικός Αυτοματισμού, Κάτοχος B.Α. στην διοίκηση επιχειρήσεων από το Nottingham Trent University με παρακολούθηση και του αντιστοίχου μεταπτυχιακού του ίδιου Κολλεγίου.

Σύνοψη Παρουσίασης

Το case study που θα παρουσιάστεί, αφορά στη νεα κατηγορία έτοιμων μειγμάτων των Μύλων Αγίου Γεωργίου, easy bake, που λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά το 2015 με 4 κωδικούς: muffin σοκολάτα, muffin βανιλια, πολύσπορο ψωμί και πίτσα. Σήμερα η σειρα easy bake απαρυθμει 15 συνολικά κωδικούς από ευρείας καθημερινής χρήσης όπως το ψωμί και οι κρέπες μέχρι εποχιακούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Η κατηγορία «έτοιμα μείγματα» από το 2012 και μέχρι το 2015 ήταν συνεχώς πτωτική. Από το λανσάρισμα των easy bake (Νοέμβριος 2015) μέχρι και τέλος έτους 2016, η κατηγορία έχει αυξηθεί +9,5% σε όγκο και +15% σε αξία, κάνοντας συνολικά 1.315.000€ τζίρο. Η αυξητική τάση της κατηγορίας συνεχίζει και το 10μηνο 2017 vs 10μηνο L.Y με +12% σε όγκο και +13,5% σε αξία.

Takeaways:

  • Επένδυση σε προστιθέμενη αξία: σε μια από τις δυσκολότερες οικονομικες συγκυρίες για την χώρα μας επενδύσαμε ένα μεγάλο κονδύλι για να λανσάρουμε μια κατηγορία που δεν είναι ειδος πρωτης ανάγκης και παρόλα αυτά εχει δείξει εξαιρετική πορεία λόγω της αξιας που προσφερει στον καταναλωτη (ευκολα, γρήγορα, νοστιμα).
  • Ο καταναλωτης θέλει προιόντα που δηλώνουν εξέλιξη, καινοτομία, φρεσκάδα γιατι μεσα από την χρήση τους ανανεώνεται και ο ίδιος.
  • Ο καταναλώτης αναζητά value for money αγορές. Αρα ένα προιον που του γλιτώνει χρόνο, του εγγυάται σιγουρο αποτέλεσμα και εχει ανταγωνιστική τιμή εχει πολύ μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.
  • Δεν ξεφύγαμε από την δουλεια μας: Είμαστε μυλωνάδες παράγουμε αλεύρι και ασχολούμαστε ολη μερα (και νύχτα πολλές φορές) με την αρτοποια και ζαχαροπλαστική. Γνωρίζοντας πολύ καλά τις ανάγκες των καταναλωτών μας λοιπόν προσπαθήσαμε να απλοποίησουμε την καθημερινότητα τους προσφέροντας τους προιοντα που εχουν ως επι το πλείστον στη βάση τους το αλεύρι.
  • Οι ανάγκες των καταναλωτών εξελίσσονται διαρκώς αρα οι εταιρίες που θελουν να εξασφαλίσουν την βιώσιμότητα τους θα πρέπει να μην επαναπάυονται αλλά να εξετάζουνε τα προιόντα τους και να σκέφτονται τρόπους για να τα προσαρμόσουνε ώστε να καλύψουν πρώτοι την ανάγκη και την τάση που έχει διαμορφωθεί με έναν τρόπο που θα σέβεται τις αξίες που το περιβάλουν.

Ομιλητές

International Speaker Antonio Raimondo Ο Antonio ξεκίνησε να εργάζεται στην CHEP τα 2013 αναλαμβάνοντας την θέση του Marketing Manager για την Ισπανία και την Πορτογαλία και από το 2016 πλέον ηγείται του τμήματος Marketing για όλη την Νότια Ευρώπη(Ισπανία,Πορτογαλία,Ιταλία,Ελλάδα και Τουρκία).
International Speaker Héctor Escobar Trejo Ο Hector είναι από το Μεξικό και εργάζεται στην CHEP από το 2011 όπου και συνεργάζεται με όλους τους μεγάλους Λιανέμπορους της Ευρώπης σε πάνω από 5 χώρες.
Σύλβια Αγάθου Sylvia has joined the Coca-Cola Company in 2016 as Brand Manager My Coke and since then, she has worked on many important Coca-Cola projects, such as the EURO and Christmas campaign, as well as the relaunch of the Coca-Cola brand identity. Among her recent accomplishments is the management of Coca-Cola Stevia launch.
Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος Εργάζεται στους Μύλους Αγίου Γεωργίου από τον Δεκέμβριο 2010 και μετά, αρχικά ως Field Sales Manager και πλέον ως Sales manager καταναλωτικών προϊόντων.
Βαρβάρα Ανδρέου Συμμετέχει ενεργά σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και αποτελέσματα της έρευνας της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Στο διαγωνισμό Ecotrophelia έχει συμμετάσχει συνολικά 2 φορές αναπτύσσοντας καινοτόμα οικολογικά προϊόντα: Greek salad on the go, 2η Θέση-2015 και AVOYOG Smoothie Beverage-1η Θέση-2017. Είναι επιβλέπουσα της ομάδας του AVOYOG Smoothie Beverage που απέσπασε την 1η θέση στον εθνικό και ευρωπαϊκό διαγωνισμό
Δημήτρης Ζακαλκάς Για περισσότερα από 15 χρόνια υπήρξε συνιδρυτής και Client Service Director της διαφημιστικής εταιρείας CAT ad. (2001 - 2016), στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με τη Στρατηγική Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, με το marketing να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του, χωρίς όμως να αρνείται την ανάμειξή του σε πολιτικές εκστρατείες (κόμματα και υποψήφιοι).
Αγγελική Ιωσηφίδου Γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1973. Οι σπουδές της ξεκίνησαν με το Bachelor of Science, Business Administration του American College of Thessaloniki και συνεχίστηκαν με το Master of Arts, Communication στο New York Institute of Technology.
Μαντώ Καλαμπόκα Έχει δεκαετή προϋπηρεσία σε τμήματα Marketing & Trade Marketing σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως L’Oreal, Sarantis, Unilever. Σήμερα είναι Senior Brand Manager στον τομέα Απορρυπαντικών της Henkel.
Ιωάννης Καμπούρης Το 2014 ίδρυσε και διευθύνει την εταιρία παραγωγής και τυποποίησης ελαιολάδου και άλλων αγροτικών προϊόντων με την επωνυμία «E-LA-WON». Τα προϊόντα της «E-LA-WON» είναι βραβευμένο Ελαιόλαδο, Ποιοτικό Μονοποικιλιακό Μέλι, Αρρώνια και άλλες Υπερτροφές.
Γιώργος Καραγιάννης Όλα δουλεύουν για το brand, λέει διαρκώς ο Γιώργος Καράγιαννης. Βραβευμένος designer και πρεσβευτής της δύναμης του branding, o Γιώργος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών. Έκανε τα πρώτα του βήματα στη διαφήμιση και, ανάμεσα σε άλλες εταιρείες, δούλεψε ως Senior Art Director στη JWT Athens για κορυφαία brand όπως Vodafone, Smirnoff, Δέλτα, Kαρέλια κ.ά.
Όλγα Καρπούζου Στη Nestle, και συγκεκριμένα στην κατηγορία των Δημητριακών Πρωινού, βρίσκεται από τον Μάιο του 2012 έχοντας δουλέψει σχεδόν με όλα τα brands της κατηγορίας. Από τις αρχές του 2014 είναι brand manager στο portfolio των παιδικών και εφηβικών δημητριακών Nesquik®, Honey Cheerios®, Cookie Crisp®, Chocapic® και Lion®, ενώ από τον Μάρτιο του 2017 είναι brand manager στα δημητριακά και τις μπάρες δημητριακών πρωινού FITNESS® και ταυτόχρονα υπεύθυνη για όλο το portfolio Δημητριακών και Μπαρών της Nestle στην Κύπρο.
Μαριαλένα Λημναίου FMCG marketer (BSc, MBA) που έχει αφιερώσει τα 17 χρόνια καριέρας της στο marketing τροφίμων, συλλέγοντας εμπειρία από σημαντικές εταιρείες όπως η Vivartia και η Perfetti Van Melle.
Σταυρούλα Μαρκοπούλου Στο portfolio της συμπεριλαμβάνονται accounts όπως η Αθηναϊκή Χαρτοποιία, τα παξιμάδια Τσατσαρωνάκης, η ΕΨΑ, η Sony Ericsson Hellas, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα αυτοκίνητα Mitsubishi κ.ά. Από το Νοέμβριο του 2013 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση της Brand Manager της ΕΨΑ.
Ανέλ Μόσχου Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο 1981, είναι παντρεμένη και έχει ένα αγοράκι 3 χρονών. Σπούδασε Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1ο Πτυχίο) όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο full time MBA.
Στέφανος Ναξάκης Τον Μάιο του 2016 μεταπήδησε στη Unilever και στο non-food ως Brand Μanager Skip. Από τον Ιούνιο του 2017 μέχρι και σήμερα κατέχει τη θέση του Marketing Manager Laundry, έχοντας στην εποπτεία τις μάρκες Skip, OMO & Cajoline.
Σοφία Παΐζη Έχοντας πολυετή εμπειρία σαν Διευθύντρια Marketing στο χώρο των Fast Moving Consumer Goods, από το 2015 μέχρι σήμερα, είναι Marketing Director στην εταιρία Agrino (ΕΥ.ΓΕ Πιστιόλας ΑΒΕΕ). Στο παρελθόν, κατείχε διευθυντικές θέσεις στο marketing των εταιριών Καλλιμάνης ΑΕ, Cadbury (νυν- Mondelēz) όπου είχε διατελέσει και ευρωπαϊκό ρόλο και Γρ. Σαράντης ΑΕ.
Ελένη Παρασκευοπούλου Η Ελένη Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το λύκειο των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη. Είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από το Σεπτέμβριο του 2017.
Γαβριήλ Πολλάτος Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μπήκε στην διαφήμιση από 22 χρονών και σε ηλικία 28 ετών ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της διαφημιστικής Εταιρείας ΛΑΜΔΑ_ΑΛΦΑ Α. Ε. με πελάτες όπως η ΦΑΓΕ, ΜΙΣΚΟ,ΓΕΡΜΑΝΟΣ,ΥΦΑΝΤΗΣ,BOSCH, ΜΑSTERCARD, LACOSTE, κ.ά.
Δέσποινα Πορτοκάλη Η Δέσποινα Πορτοκάλη έχει σπουδάσει Χημικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Marketing. Σήμερα παραμένει ενεργή στο χώρο, έχοντας την γενική διεύθυνση της Orange σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δημήτρης Ταρναράς Στη μέχρι τώρα πορεία του στους Μύλους Λούλη, ως Project & Business Development Manager έχει ασχοληθεί με διεθνή έργα που αφορούν κατασκευή και διαχείριση μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, ενώ ηγείται μιας ομάδας 50 ατόμων διαφόρων συναφών ειδικοτήτων. Είναι μέλος των Δ.Σ. τεσσάρων εταιριών και πάθος του είναι η συνεχής ανάπτυξη και βελτίωση.
Χρήστος Χριστόπουλος Αποφοίτησε από την Ελληνογαλλική σχολή St. Paul του Πειραιά, το 1988. Το πρώτο του πτυχίο ήταν από το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και με μεταπτυχιακές σπουδές στο Stirling University της Σκωτίας, για τον τίτλο του MSc in Marketing Management.
Χαιρετισμός Βάσω Παπαδημητρίου Η Βάσω Παπαδημητρίου είναι Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων, που εκπροσωπεί τον μεγαλύτερο μεταποιητικό κλάδο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
  • ΜΕΓAΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ
  • ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • CONFERENCE EXPERIENCE SPONSOR

Δείτε τους όρους χρήσης. Επικοινωνήστε μαζί μας.

© 2018 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, T:210 6617777, F:210 6617778

Designed by Boussias
New Media Team