Ο Αθανάσιος Μανούρας είναι Καθηγητής πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με γνωστικό αντικείμενο «Χημεία Τροφίμων με έμφαση στη Χημεία Φυσικών Προϊόντων» και υπεύθυνος του εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Είναι Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων από 01-09-2010 έως και σήμερα.
Τι είναι τα Chestnicks και πως έγιναν το Νο1 καινοτόμο προϊόν για την Ελλάδα το 2018;
Οι Νίκος Ζάχος & Νίκος Λαμπράκης είναι οι Nicks πίσω από τα Chestnicks, τα απολαυστικά μπισκότα χωρίς γλουτένη από βιολογικό αλεύρι κάστανου με σταγόνες σοκολάτας και προσθήκη ινουλίνης. Τα Chestnicks παρασκευάστηκαν στο εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην Καρδίτσα και κατέκτησαν το 1ο βραβείο στον Εθνικό Διαγωνισμό Καινοτομίας ECOTROPHELIA 2018 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ, και εκπροσώπησαν την Ελλάδα στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό διαγωνισμό που διεξήχθη στο Παρίσι στα πλαίσια της Έκθεσης SIAL.
Θέλουμε να αναδείξουμε την σημασία του καστάνου για την Ελλάδα της κρίσης και την επιτακτική ανάγκη για βιομηχανική αξιοποίηση ενός προϊόντος που μπορεί να δώσει οικονομική διέξοδο σε πολλές ορεινές περιοχές της χώρας μας.