Η κ. Καπετανάκου Αναστασία είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) και το 2012 απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα στη Υγιεινή των Τροφίμων. Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο εργαστήριο «Ποιοτικού Ελέγχου & Υγιεινής Τροφίμων & Ποτών» του ΓΠΑ.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 17 επιστημονικές δημοσιεύσεις (SCI), 2 κεφάλαια βιβλίων και 54 εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια. Ανάμεσα στα «success stories» της ερευνητικής της δραστηριότητας είναι η επίβλεψη της ομάδας του ΓΠΑ και η κατάκτηση της 1ης θέσης στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ECOTROPHELIA με τo καινοτόμo προϊόν “Carobites” (υγιεινό γευματίδιο) και της 3η θέσης (χάλκινο βραβείο), στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διεξήχθηκε στα πλαίσια της έκθεσης SIAL στο Παρίσι το 2014. Από το 2018, το εν λόγω προϊόν βρίσκεται πλέον στο ράφι του καταναλωτή από την εταιρεία “Creta Carob”.
Το “Carobites” είναι ένα έτοιμο προς κατανάλωση προϊόν (επιδόρπιο-snack) υψηλής διατροφικής αξίας που οφείλει την ιδιαίτερη γεύση του στην φυσική γλυκύτητα του χαρουπιού. Η υψηλή περιεκτικότητα του “Carobites” σε ενέργεια, ασβέστιο και φυτικές ίνες σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά λιπαρών και τη μη προσθήκη ζάχαρης το καθιστούν εξαιρετική επιλογή για όλους, ακόμη και για αθλητές, διαβητικούς, ανθρώπους σε δίαιτα και παιδιά. Επιπλέον, η εφαρμογή της καινοτόμου τεχνολογίας των εδώδιμων επικαλυψέων ενισχύει τη σταθερότητα και τη χρηστικότητά του (μεριδοποίηση), ενώ η ελάχιστη απαιτούμενη επεξεργασία καθώς και η ανακυκλώσιμη συσκευασία του, αναδεικνύουν τον οικολογικό χαρακτήρα του. Το “Carobites” είναι το φυσικό, ενεργειακό και υγιεινό snack που όλοι χρειαζόμαστε καθημερινά, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.